Straatcoaches

De aanwezigheid van onze straatcoaches voorkomt overlast op straat of in het publieke domein. De straatcoaches van Safety Point bieden een uitkomst, als het gaat om agressie, vandalisme, graffiti,  hangjongeren, zwerfvuil, hondenoverlast; het zijn enkele voorbeelden die de sfeer in uw gemeente negatief beïnvloeden. De straatcoach van Safety Point staat stevig in zijn schoenen en spreekt de taal van de straat. Ze zijn vaak zelf ook 'hangjongere' geweest en weet wat er leeft onder de jongeren die ze nu beroepsmatig aanspreken. De straatcoaches van Safety Point zijn volwaardig vakbekwaamde medewerkers en worden gescreend door het Ministerie van Justitie.

Daar waar veel overlast ervaren wordt, spreekt de straatcoach van Safety Point met name (hang)jongeren aan op hun gedrag. De straatcoach van Safety Point probeert met de jongeren in contact te komen en ze te coachen om hun vrije tijd anders en nuttiger te besteden. De straatcoaches van Safety Point richten zich in hun werk niet alleen op jongeren, maar ook op andere buurtbewoners en winkeliers. Want het tegengaan van overlast is een gemeenschappelijk doel dat om betrokkenheid van de hele buurt vraagt.

De straatcoaches van Safety Point zijn mentaal en fysiek sterk - ze zijn de ogen en oren van de buurt. In koppels rijden ze door een wijk of buurt, en zijn herkenbaar aan hun mountainbikes of scooters en opvallend tenue. Een straatcoach heeft geen extra bevoegdheden; hij mag niet meer of minder dan elke andere burger. Bij calamiteiten met jongeren in de buurt ondersteunt de straatcoach de politie. Alle werkzaamheden worden aan het eind van de dag in een rapportage verwerkt, wat na verloop van tijd nuttige informatie en inzichtelijke statistieken oplevert voor alle meewerkende partners.

Safety Point stelt een per project een projectmanager aan die in overleg gaat met politie, opdrachtgever (gemeente/stadsdeel) en maatschappelijk werkers. De projectmanager maakt op basis van zijn ervaring en informatie van gemeente en politie een goed plan van aanpak met als doelstelling de algemene leefbaarheid in een wijk in het algemeen en het contact met (hang)jongeren in het bijzonder te verbeteren.

VBE
SGS ISO 9001:2008 System Certification
SGS VCA* System Certification
5 Sterren Specialist